FRANKFURT

Napadač iskočio iz žbunja i nožem ubo penzionera

Ubrzo je teško povrijeđenog muškarca pronašao prolaznik, pa je hitno odvezen u bolnicu

Policija na terenu. AP

A. O.

24.7.2023

Podmukli napad nožem na obali Majne u Frankfurtu podigao je na noge policiju kojoj je u ovom trenutku jedino jasno kako se napad desio, ali ne i ostale važne pojedinosti zločina.

U petak ujutru nepoznata osoba je napala nožem 68-godišnjaka, javlja Bild. Penzioner je zadobio povrede opasne po život, a počinilac je nestao bez traga.

Kako je saopćila policija, 68-godišnjak je oko 9:30 sati išao ka centru grada trotoarom na Fehenhajmskoj strani Majne. Iznenada, videio je nepoznatog čovjeka kako izlazi iz žbunja.

Napadač je potrčao prema njemu i bez oklijevanja ga ubo nožem u grudi, a odmah zatim pobjegao u nepoznatom pravcu. Posljednjom snagom, 68-godišnjak se dovukao do mosta, gdje se srušio.

Ubrzo je teško povrijeđenog muškarca pronašao prolaznik, pa je hitno odvezen u bolnicu. Trenutno je van životne opasnosti.

Frankfurtska policija još nema saznanja o pozadini zločina. Kako se navodi, nije poznato da li postoji veza između počinioca i žrtve ili neki razumljiv motiv.

Napadač je, kako je saopćila policija, visok oko 1,85 metara, star oko 30 godina i svijetle puti. Nije imao bradu i nosio je crnu bejzbol kapu i crnu gornju odjeću.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.