SITUACIJA SE NE SMIRUJE

Ruske vlasti će "snažno odgovoriti" na napade dronovima na Moskvu i Krim

Rusko ministarstvo vanjskih poslova dodaje da "iza ovih drskih poteza ukrajinskih neonacista stoji želja Zapada za pogoršanjem situacije"

Pogođeno skladište municije na Krimu. Pogođeno je skladište municije na Krimu

FENA

24.7.2023

Ruska vojska objavila je danas da je pogodila dva ukrajinska drona koja su pala u Moskvi a da pritom niko nije stradao, jedan blizu Ministarstva odbrane, a drugi na trgovački centar na jugu Moskve, prenosi AFP.

Rusko ministarstvo odbrane je izjavilo da će "snažno odgovoriti" na napade dronovima na Moskvu i na anektirani poluotok Krim koje pripisuje Ukrajini, objavila je ruska diplomatija.

- Na ove događaje gledamo kao na novo posezanje ukrajinskih političkih i vojnih lidera za terorističkim metodama radi zastrašivanja civilnog stanovništva - ističe se u saopćenju ruskog ministarstva vanjskih poslova.

Rusko ministarstvo vanjskih poslova dodaje da "iza ovih drskih poteza ukrajinskih neonacista stoji želja Zapada za pogoršanjem situacije", najavivši da će "pronaći i kazniti" sve krivce.

Izvor u ukrajinskom ministarstvu odbrane, koji je htio ostati anoniman, potvrdio je za AFP da je napad na Moskvu izveo GUR, vojna obavještajna služba.

U novom ukrajinskom napadu dronovima u ponedjeljak pogođeno je skladište municije na Krimu, u okrugu Džankoj, na sjeveru anektiranog poluotoka, rekao je ruski guverner Sergej Aksjonov.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.