JAKA EKSPLOZIJA

Kruže snimci stradalog mosta na Krimu: Dvije osobe preminule

Prema riječima guvernera Belgorodske oblasti Vjačeslava Gladkova, povrijeđena je djevojčica, a njeni roditelji su poginuli

Srušio se stub mosta. Twitter

E. A.

17.7.2023

Dvije osobe su poginule danas, a jedno dijete je povrijeđeno u incidentu koji se rano jutros dogodio na Krimskom mostu.

Prema riječima guvernera Belgorodske oblasti Vjačeslava Gladkova, povrijeđena je djevojčica, a njeni roditelji su poginuli.

- U ovom trenutku, doktori se spremaju za intervenciju, a dijete će helikopterom biti prebačeno u regionalnu bolnicu - navodi se u saopćenju ministarstva.

U međuvremenu su na društvenim mrežama počeli da kruže navodni snimci i fotografije eksplozije i oštećenja Krimskog mosta.

Na mjesto događaja izašla je ekipa istražnog komiteta, a rusko ministarstvo saobraćaja demantovalo je da je došlo do oštećenja stuba mosta i navelo da je oštećen samo kolovoz.

Iz kriznog štaba koji je formiran u Krasnodarskom kraju pojasnili su da je gužva, koja je nastala na ulazu na most, sada smanjena i da je kolona duga tri kilometra.

Šef Krima Sergej Aksjonov rekao je da bi željeznički saobraćaj mogao da bude ponovo uspostavljen do 9.00 po lokalnom vremenu. On je na Telegramu zamolio stanovnike regiona i turiste da koriste alternativne kopnene puteve.

- Uzimajući u obzir trenutnu situaciju, molim stanovnike i goste na poluostrvu da se suzdrže od putovanja preko Krimskog mosta i da, iz bezbjednosnih razloga, izaberu neki alternativni put. Vjerujte samo zvaničnim informacijama - naveo je Aksjonov, ne precizirajući zbog čega je nastao problem.

Reuters prenosi, pozivajući se na ukrajinsku novinsku agenciju RBC, da su se čule dvije eksplozije na mostu i dodaje da nije mogao nezavisno da potvrdi izvještaje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.