STRAVIČNO UBISTVO

Sumnja se da ju je muž raskomadao i sakrio dijelove tijela: Ovo je područje koje pretražuju zbog Ane Volš

U narednim sedmicama očekuju se rezultati DNK testa, zbog čega je novo ročište pomjereno za novembar

Ana Volš sa suprugom. Facebook

M. Z.

25.8.2023

Nastavljena je potraga za tijelom Ane Volš, Srpkinje koja je nestala u Masačusetsu početkom ove godine i za čije je ubistvo optužen njen suprug Brajan Volš, prenosi Telegraf.rs.

Krvavi tepih

Kako su javili američki mediji, istražitelji su pročešljali područje između puta I-95 i tržnog centra u ulici Burbon u Pibodiju, što je manje od dva kilometra od deponije gdje je policija u januaru pronašla testeru za metal i krvavi tepih povezan sa slučajem.

Do ove akcije došlo je nakon što su dvije osobe iz zajednice Pibodi kontaktirale istražitelje i rekle da bi to područje moglo da im bude od interesa u slučaju.

Međutim, istražitelji tamo nisu pronašli nove dokaze.

Novinari srbijanskog portala Telegraf.rs u januaru su bili u Masačusetsu, gdje su pratili slučaj nestanka Srpkinje, a tom prilikom posjetili su i deponiju na kojoj su nađeni neki ključni dokazi.

Brajan Volš, Anin suprug, optužen je za ubistvo i ometanje istrage u slučaju, a izjasnio se da nije kriv.

U utorak su tužioci u slučaju Volš podnijeli dopis u kojem se kaže da "očekuju analizu DNK iz nezavisnog laboratorija i da se očekuje da će te rezultate imati za otprilike dvije sedmice", objavio je Boston Globe, iako nisu precizirali za šta je bio testiran DNK.

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Tokom potrage za Anom Volš policija je u kontejneru u blizini kuće Brajanove majke pronašla dijelove odjeće i nakit koji je Ana nosila kada je, prema riječima Brajana, izašla iz njihove kuće u Kohasetu 1. januara. Tamo je pronađena i testera zajedno s fragmentom kosti, rekli su tužioci.

Djeca bila u kući

Sljedeće ročište zakazano je za 2. novembar.

Tužioci su tvrdili da je Brajan Volš ubio svoju ženu u njihovoj kući u Kohasetu za Novu godinu, raskomadao njeno tijelo i bacio njene ostatke na više autobuskih stanica. Njihova djeca su, navodno, u to vrijeme bila kod kuće.

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+4

Istražitelji sumnjaju da su Anini odbačeni ostaci možda spaljeni u objektu za smeće. Potraga u utorak uslijedila je više od osam mjeseci nakon što su istražitelji pretražili obližnju stanicu za transfer kontejnera, gdje su pronađeni testera za metal i krvlju natopljeni tepih za koji se vjeruje da sadrži biološke dokaze.

Rečeno je da su drugi dokazi prikupljeni iz 10 kesa za smeće koje su odložene u kontejner u stambenom kompleksu majke Brajana Volša.

Nađena ogrlica

Neki od tih dokaza uključivali su dio ogrlice koju je Ana nosila, Prada torbicu, karticu vakcine protiv COVID-a s njenim imenom i druge predmete koji sadrže i Brajanov i Anin DNK, piše Telegraf.rs.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.