MIČ MEKONEL

Video / Vođa američkih republikanaca ponovno se zaledio pred kamerama

81-godišnjeg političara su pitali hoće li se kandidirati za ponovni izbor 2026. godine

Mič Mekonel. Youtube

H. J. I.

31.8.2023

Čelnik republikanaca u američkom Senatu Mič Mekonel (Mitch McConnell) nakratko se danas "smrznuo" i nije mogao odgovoriti na pitanje novinara u Kentakiju, nekoliko sedmica nakon što je imao sličnu epizodu u Vašingtonu.

81-godišnjeg političara su pitali hoće li se kandidirati za ponovni izbor 2026. godine. Senator je zamolio novinara da ponovi pitanje prije nego što je zastao i zurio ravno pred sebe oko 10 sekundi.

Žena iz njegove pratnje mu je prišla i pitala ga je li čuo pitanje te ga ponovila. Kad Mekonel nije odgovorio, rekla je okupljenima da će im trebati malo vremena.

Mekonel je na kraju odgovorio na dva dodatna pitanja i zastao. Činilo se da ima poteškoća s govorom. Žena je tada završila konferenciju za novinare, a Mekonel je polagano izašao iz prostorije.

Mekonelova reakcija bila je slična prethodnom incidentu kada se ukočio na oko 20 sekundi na konferenciji za novinare u Kapitolu krajem jula. Tada se vratio u svoj ured, a zatim se ponovno pojavio pred novinarima i odgovorio na dodatna pitanja. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.