KALIFORNIJA

Netanjahu se sastaje u ponedjeljak u Silikonskoj dolini sa Ilonom Maskom

Netanjahu bi mogao da pokuša da ojača odnose sa rukovodiocima u visokotehnološkom sektoru, ključnom pokretaču izraelske ekonomije

Benjamin Netanjahu i Ilon Mask. AP

H. J. I.

15.9.2023

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu sastat će se u ponedjeljak u Silikonskoj dolini sa vlasnikom Twittera Ilonom Maskom (Elon Musk), potvrđen je iz Netanjahuovog kabineta, dok je Mask rekao da će se njihov razgovor fokusirati na tehnologiju vještačke inteligencije.

Već je bilo planirano da Netanjahu sljedeće sedmice posjeti Kaliforniju, sedam dana prije putovanja u Njujork, na Generalnu skupštinu Ujedinjenih nacija, prenio je Reuters.

Izraelski zvaničnik je potvrdio sastanak sa Maskom, o čemu je prvi izvijestio "Washington post", ali nije iznio druge detalje.

U Silikonskoj dolini, Netanjahu bi mogao da pokuša da ojača odnose sa rukovodiocima u visokotehnološkom sektoru, ključnom pokretaču izraelske ekonomije.

Za sada se ne zna da li će se tokom putovanja sastati sa predsjednikom SAD Džoom Bajdenom (Joe Biden), koji je izrazio zabrinutost zbog revizije pravosuđa koju su sproveli Netanjahu i njegova desničarska vlada.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.