NOVE KRITIKE

Tramp: Nije problem što je Bajden star, nego što je nesposoban

Neki od najvećih svjetskih vođa bili su na vlasti kad su bili u svojim osamdesetima, kazao je Tramp

Twitter

D. H.

16.9.2023

Osamdesetogodišnji američki predsjednik, koji redovito trpi napade zbog svojih godina, teško je mogao računati na pomoć 77-godišnjeg bivšeg predsjednika Donalda Trampa kao saveznika koji će ga braniti. Bivši republikanski predsjednik, s kojim bi se 80-godišnji demokrat ponovno mogao susresti na biralištima u nivembru 2024., uvjeravao je NBC da Bajdenov problem nisu njegove godine, već njegova nesposobnost.

Tramp: Veći problem je Bajdenova nesposobnost

- Neki od najvećih svjetskih vođa bili su na vlasti kad su bili u svojim osamdesetima - ustvrdio je bivši predsjednik, kandidat na republikanskim predizborima. "A Biden nije prestar", dodao je tijekom intervjua, "Ali mislim da je nesposoban i to je veći problem."

Dobrog zdravlja

Predsjednikova zadnja liječnička procjena u februaru ove godine kazala je da je dobrog zdravlja, ali nikada prije Bijela kuća nije imala tako starog stanara. Bajden bi na kraju eventualnog drugog mandata imao 86 godina, zbog čega često trpi kritike.

A govoreći o svojim vlastitim godinama, Trump je kazao uz smiješak: "Ja sam još daleko od 80." Trenutne ankete pokazuju da su Amerikanci, iako je razlika u godinama između Bidena i Trumpa mala, više zabrinuti za Bidenovo zdravlje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.