BIVŠI PREDSJEDNIK SAD

Tramp planira preskočiti drugu republikansku predsjedničku debatu

Za 27. septembar je zakazao govor u Detroitu pred brojnim članovima radničkih sindikata

Donald Trump. Twitter

H. J. I.

19.9.2023

Bivši predsjednik SAD Donald Tramp (Trump) 27. septembra planira održati govor u Detroitu pred brojnim članovima radničkih sindikata i tako preskočiti drugu republikansku predsjedničku debatu.

Govor u udarnom terminu

Ovo je rekao jedan od Trampovih saradnika u ponedjeljak te dodao da će se tako uključiti u spor između štrajkača radnika i vodećih američkih proizvođača automobila, piše Reuters.

Očekuje se da će govor, u udarnom terminu, biti održan pred automobilskim radnicima i drugim članovima sindikata. Govor dolazi u trenutku kada je Tramp oštro kritikovao politiku predsjednika Džoa Bajdena (Joe Biden) o električnim vozilima i pozvao automobilske radnike da podrže njegovu kandidaturu.

Ovo bi mogao biti drugi put da Tramp preskače republikansku predsjedničku raspravu, u utrci u kojoj, uprkos bezbrojnim pravnim problemima, Tramp vodi pred svojim najbližim suparnikom za gotovo 50 postotnih bodova, prema najnovijim ispitivanjima javnog mnijenja.

Intenzivna kampanja

Trampov govor signalizira nastojanje njegova tima da gleda dalje od stranačkog takmičenja za nominaciju u Bijeloj kući i na vjerojatnu ponovnu utakmicu s Bajdenom na općim izborima sljedećeg novembra.

Govor članovima sindikata bit će dio intenzivne Trampove kampanje da ponovno pridobije neke od glasača radničke klase koji su prebjegli Bajdenu u njegovoj pobjedi protiv Trampa 2020. godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.