ČIKAGO

"El Čapov" sin izjasnio se da nije kriv pred američkim sudom

Optužen je za "zavjeru za distribuciju kokaina, heroina, metamfetamina i marihuane iz Meksika i drugdje za uvoz u Sjedinjene Države"

Ovidio Guzman Lopez. Fena

FENA

prije 7 dana

Sin ozloglašenog meksičkog narko kralja ​​Žoakina "El Čapa" Guzmana (Joaquin "El Chapo") izjasnio se u ponedjeljak pred sudom u Sjedinjenim Državama da nije kriv, javljaju agencije.

Ovidio Guzman Lopez se prvi put pojavio na saveznom sudu u Čikagu, gdje je optužen za "zavjeru za distribuciju kokaina, heroina, metamfetamina i marihuane iz Meksika i drugdje za uvoz u Sjedinjene Države", navodi se u saopćenju Ministarstva pravde Sjedinjenih Država.

Ministarstvo navodi da je Guzman Lopez, također poznat po nadimku "El Raton" (miš), bio "vođa jedne od najnasilnijih organizacija za trgovinu drogom na svijetu".

Vlasti navode da je ovaj 33-godišnjak preuzeo kontrolu nad kartelom Sinaloa zajedno sa svojom braćom nakon hapšenja njihovog oca 2019.

Guzman Lopez uhapšen je u januaru u meksičkom gradu Kuliakan, glavnom gradu države Sinaloa, nakon smrtonosnih sukoba između vojske i članova kartela. On je izručen Sjedinjenim Državama 15. septembra.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.