UHAPŠEN JUČER

Oglasio se britanski političar koji je optužen za silovanje: "Ja sam taj"

Dva puta saslušan sam u vezi s ovim incidentom, naveo je na Twitteru

Krispin Blant. Twitter

H. J. I.

26.10.2023

Poslanik konzervativaca Krispin Blant rekao je da je uhapšen zbog sumnje za silovanje i posjedovanje nedozvoljenih supstanci, javlja "Sky News".

U izjavi koju je objavio na platformi  (bivši Twitter), on je naveo:

- Prijavljeno je da je jedan poslanik uhapšen jučer u vezi sa navodom o silovanju. Potvrđujem da sam taj poslanik bio ja. Činjenica hapšenja zahtijeva formalno obavještenje predsjednika parlamenta, a zatim i mog glavnog šefa. Dva puta saslušan sam u vezi s ovim incidentom, prvi put prije tri sedmice, kada sam prvobitno prijavio zabrinutost zbog iznude. Drugi put je bio ranije jutros pod oprezom nakon hapšenja.

- Hapšenje je bilo nepotrebno jer sam i dalje spreman da u potpunosti sarađujem sa istragom za koju sam uvjeren da će se okončati bez optužbi. Ne namjeravam ništa dalje da govorim o ovoj stvari dok policija ne završi istragu - navodi se u njegovom saopštenju.

Policija Sarija saopštila je da je muškarac priveden u srijedu ujutro u Horliju.

Torijevci su odbili da komentarišu hapšenje.

Portparol policije je rekao: 

- Možemo da potvrdimo da je muškarac uhapšen jučer ujutro (25. oktobra) u Horliju zbog sumnje da je silovao i posjedovao nedozvoljene supstance. Pušten je uz uslovnu policijsku kauciju do dalje istrage.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.