TRAŽE GA SAD

Uhapšen jedan od vođa "Kavačkog klana" u Trstu

Istraga američkih istražitelja trajala je godinama i takođe se zasniva na presretnutim porukama i drugim komunikacijama

Miloš Radonjić. Twitter

S. S.

31.10.2023

Italijanski mediji pišu da je u Trstu uhapšen Miloš Radonjić iz Crne Gore koji je priveden po potjernici Sjedinjenih Američkih Država zbog trgovine kokainom. Italijanski "RAI" piše da je Radonjić jedan od vođa transnacionalne kriminalne organizacije.

- Već pobjednik nekoliko značajnih regata, a dugo je bio na udaru istraga iz Ministarstva unutrašnje sigurnosti i drugih federalnih agencija SAD, koje ga smatraju jednim od vođa transnacionalne kriminalne organizacije - piše "RAI".

Istraga američkih istražitelja trajala je godinama i takođe se zasniva na presretnutim porukama i drugim komunikacijama koje je grupa razmjenjivala putem različitih veb aplikacija.

Prema optužnici, Radonjić je “koordinirao planiranje i transport” pošiljki droge iz Južne Amerike u Evropu. Iz tog razloga, s obzirom na njegovu “veoma veliku opasnost“, zatraženo je njegovo hapšenje.

Amerika, podsjetimo, je za njim raspisala poternicu 15. septembra, a kako se navodi, američke vlasti ga smatraju “opasnim šefom kavačkog klana” koji je tri puta organizovao i pokušao da u Evropu unese ukupan tovar od 2.602 kilograma kokaina. Saslušan je, ali je negirao sve što mu je stavlja na teret, prenosi Kurir.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.