BIVŠI PREDSJEDNIK SAD-A

Tramp niže gafove: Nakon što je zamijenio Orbana i Erdoana, napravio je još jedan

Tramp je omašio grad u kojem drži govor, a i cijelu državu

Donald Tramp. Twitter

N. H.

1.11.2023

Donald Tramp (Trump) u prošlosti je često napadao mentalne sposobnosti aktuelnog američkog predsjednika Džoa Bajdena (Joe Biden), ali u posljednje vrijeme često je inspirisan da i sam napravi gaf.

Tramp je tako u nedavnom incidentu krivo nazvao grad u kojem je držao govor, piše Daily Mail.

On je Siuks Siti u Ajovi zamijenio sa Siuks Folsom u Južnoj Dakoti.

Inače, Trampa je baš u toj saveznoj državi, u kojoj je kiksao, 2016. godine pobijedio teksaški senator Ted Kruz (Cruz), koji ga je nazivao „patološkim lažljivcem“, ali mu je kasnije postao lojalna pristalica.

Drugi gaf je Tramp imao kada je pomiješao Viktora Orbana, premijera Mađarske, sa turskim predsjednikom Redžepom Tajipom Erdoanom (Recep Tayyip Erdogan).

- Postoji čovjek, Viktor Orban, je li iko ikad čuo za njega? Vjerojatno je jedan od najjačih vođa bilo gdje u svijetu, on je vođa Turske - rekao je Tramp, ali se kasnije ispravio.

No to nije sve. Za Bajdena, kojega smatra "kognitivno oštećenim", rekao je kako bi upravo on Ameriku "mogao uvesti u Drugi svjetski rat".

- Imamo čovjeka koji je potpuno korumpiran, najgoreg predsjednika u historiji naše zemlje, koji je kognitivno oštećen, nije u stanju voditi nas, a sad je još zadužen i za suočavanje s Rusijom i mogućim nuklearnim ratom. Samo razmislite o tome. Nastavimo li se oslanjati na njega, vrlo brzo mogli bismo se naći u Drugom svjetskom ratu - rekao je Tramp.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.