NJEMAČKA

Djevojka otela bebu iz bolnice: Uhapšena je

Majka bebe je bila u šoku, ali dovoljno prisebna da pozove policiju

Policija ispred bolnice. Bild

Z. K.

21.11.2023

Djevojka od 18 godina otela je bebu iz bolnice u Hamburgu, pa ju je nakon dva sata vratila u bolnicu. Kako piše njemački Bild, dijete nije ozlijeđeno, a 18-godišnja tinejdžerica je uhapšena.

Otkrivena laž

Djevojka je sinoć otela bebu u klinici Helios Mariahilf u Hamburgu. Majka (35) bebe došla je u bolnicu sa svojom pet sedmica starom kćerkom jer je dijete imalo visoku temperaturu.

Majka i beba bile su oko 19:45 sati na pregledu na odjelu za dojenčad. Nakon pregleda, 18-godišnja Bugarka odjevena u kao doktorica prišla je ženi i djetetu.

Navodno je majci rekla da joj je paket stigao na šalter za informacije te da ga može podići, a da će se ona pobrinuti za dijete. Nakon što je otkriveno da je riječ o laži, djevojke i djeteta više nije bilo. Tinejdžerica je s bebom pobjegla iz bolnice.

Majka bebe je bila u šoku, ali dovoljno prisebna da pozove policiju. Uslijedila je potraga za djetetom i djevojkom. Patrole iz cijelog Hamburga bile su u akciji, a upozorena je i specijalna policija.

Došla u pratnji brata

Gotovo nakon dva sata, mlada je otmičarka vratila neozlijeđenu bebu u bolnicu. Došla je u pratnji svog brata. Kako piše Bild, djevojka je navodno nedavno imala spontani pobačaj i u lošem je psihičkom stanju. Uhapšena je i smještena u policijsku stanicu, a protiv nje se vodi istraga zbog sumnje u otmicu maloljetnog djeteta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.