CRVENI KRIŽ

Stižu detalji o novim puštenim taocima: Među 11 puštenih zarobljenika trogodišnji blizanci

I javno smo i više puta rekli da smo voljni dati dodatni dan za svakih 10 oslobođenih talaca, lopta je u Hamasovom dvorištu, kazao je Regevu

Oslobođeni i blizanci. Anadolija

Z. K.

27.11.2023

Nekoliko djece, uključujući trogodišnje blizance, nalazi se među taocima koje je večeras oslobodio Hamas, prema portparolu izraelske vlade Marku Regevu.

Produženje primirja

Za BBC je rekao da su prebačeni u Crveni križ, dodajući: "Čekamo da se vrate na izraelsko tlo - tek kada se vrate kući, možemo reći da je ovo doista učinjeno. Mislimo da je sada samo pitanje vremena".

Regev je rekao da je izraelski "okvir" od početka bio oslobađanje 50 žena i djece tokom četiri dana.

Izrael još nije potvrdio da je pristao na produženje primirja. SAD, Katar i Hamas rekli su da je dogovoreno produženje od dva dana. 

Dodatni dani

Regev je rekao: "I javno smo i više puta rekli da smo voljni dati dodatni dan za svakih 10 oslobođenih talaca - lopta je u Hamasovom dvorištu."

No nastavio je: "Znamo s kim imamo posla - s nemilosrdnom i fanatičnom terorističkom organizacijom. Vidjeli smo kakvo su nasilje počinili nad nedužnim civilima 7. oktobra - i upravo večeras, ljudi su pušteni - među njima su trogodišnji blizanci - ko otima trogodišnjake?"

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.