AMERIČKI PREDSJEDNIK

Bajden: Da nije Trampa, nisam siguran da bih se kandidirao za izbore 2024. godine

Američki predsjednik rekao je da je demokratija "u većoj opasnosti 2024." nego što je to bila na izborima 2020. na kojima je pobijedio Tramp

Bajden: Ne možemo mu dozvoliti da pobijedi. Twitter

Anadolija

6.12.2023

Američki predsjednik Džo Bajden (Joe Biden) izjavio je da nije siguran da bi se kandidovao za još jedan mandat u Bijeloj kući da njegov prethodnik Donald Tramp (Trump) nije protivkandidat, prenosi Anadolu.

Dobrobit zemlje

- Da se Tramp nije kandidovao, nisam siguran da bih se i ja kandidovao. Ali, za dobrobit zemlje, ne možemo mu dozvoliti da pobijedi - rekao je Bajden demokratskim donatorima tokom sakupljanja sredstava za njegovu kampanju 2024. u Bostonu.

Bajden je tom prilikom kazao da je demokratija "u većoj opasnosti 2024." nego što je to bila na izborima 2020. godine, na kojima je pobijedio Tramp, dodajući da se "takmiči protiv glavnog poricatelja izbora".

- Trump više čak i ne skriva loptu - rekao je Bajden, dodajući da su Tramp i njegovi MAGA (Učinimo Ameriku ponovo velikom) republikanci "odlučni uništiti američku demokratiju".

Rušitelj demokratije

Njegove izjave uslijedile su nakon što je Tramp, govoreći na predizbornom događaju u subotu u Iowi, nazvao Bajdena "rušiteljem američke demokratije".

- Džo Bajden nije branitelj američke demokratije. Džo Bajden je razarač američke demokratije. To su on i njegovi ljudi. Oni su rušitelji američkog sna. Američki san je mrtav s njima na vlasti - smatra Tramp.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.