1.000 STRANICA

Dokumenti o Epstinu: "Princ Endrju je dobivao svakodnevne masaže"

Endrju se povukao iz javnog života zbog veza s Epstinom u novembru 2019. godine, a zatim je izbačen iz monarhije

Princ Endrju je dobivao svakodnevne masaže. Platforma X

H. J. I.

6.1.2024

Princ Endrju (Andrew) uživao je svakodnevne masaže dok je provodio sedmice u kući Džefrija Epstina (Jeffrey Epstein) na Floridi, svjedočio je čovjek koji se brinuo da Epstinov dom bude čist, navodi se u najnovijem setu objavljenih dokumenata o milijarderu pedofilu.

Novoobjavljeni dokumenti uključuju transkript video intervjua s Huanom Alesijem (Juan Alessi), koji je radio u rezidenciji finansijera pedofila u Palm Biču na Floridi. Alesi se 2009. na sudu suočio s pitanjima o Epstinovoj vezi s vojvodom od Jorka i njegovom bivšom suprugom Sarah Ferguson.

"Endrju je išao na dnevne masaže"

Rekao je da vjeruje da je bivša vojvotkinja od Jorka posjetila Epstinov dom na Floridi samo jednom i to na kratko, ali je za princa Endrjua rekao da je tamo bio sedmicama. Na pitanje koliko je često išao na masaže, Alesi je odgovorio: "Rekao bih, dnevne masaže."

Endrju se povukao iz javnog života zbog veza s Epstinom u novembru 2019. godine, a zatim je izbačen iz monarhije i oduzete su mu titule nakon što ga je Virdžinija Gufre (Virginia Giuffre), jedna od Epstinovih navodnih žrtava, optužila da ju je seksualno napao kada je imala 17 godina. On sve to oštro negira.

Harvi Vajnstajn, supruga jednog od šefa Victoria's Secret...

U trećem i četvrtom setu objavljenih dokumenata ima preko 1.000 stranica.

Dokumenti su bili dio tužbe koju je Gufre podnijela protiv Epstinove bivše djevojke i dugogodišnje saradnice Gislane Maksvel (Ghislaine Maxwell). U najnovijim dokumentima spominje se osuđeni seksualni predator Havri Vajnstajn (arvey Weinstein), bivši holivudski mogul.

A tu je i poziv koji je Epstinu uputila supruga bivšeg izvršnog direktora Victoria's Secreta Lesa Veksnera (Wexner) "kako bi razgovarali o nečem privatnom", otkrivaju dokumenti. Također se navodi da su advokati u potrazi za informacijama o Epstinovoj saradnici Maksvel na njenom laptopu tražili riječi: "Princ", "Endrju", "masturbirati" i "bradavica".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.