ŠVICARSKA

Kurti i Plenković razgovarali u Davosu

Dva premijera su razgovarala o jačanju saradnje Kosova i Hrvatske, sa fokusom na obrazovanje, kao oblasti od velikog značaja

Na sastanku. Anadolija

Anadolija

17.1.2024

Premijer Kosova Albin Kurti sastao se danas s hrvatskim kolegom Andrejom Plenkovićem na marginama Svjetskog ekonomskog foruma u Davosu, u Švicarskoj, prenosi Anadolija.

Na sastanku se razgovaralo o ekonomskom razvoju i institucionalnoj stabilnosti Kosova u posljednje tri godine, a premijer Kurti je istakao preduzete politike i postignute rezultate, saopšteno je iz Vlade Kosova.

Dva premijera su razgovarala i o jačanju saradnje Kosova i Hrvatske, sa fokusom na obrazovanje, kao oblasti od velikog značaja.

Kurti je zahvalio Plenkoviću na kontinuiranoj podršci Hrvatske suverenitetu, teritorijalnom integritetu i bezbjednosti Kosova, čemu je doprinijela i kroz povećanje prisustva u trupama KFOR-a.

Također, visoko je ocijenjena kontinuirana podrška Hrvatske Kosovu u pogledu članstva u međunarodnim organizacijama.

Kosovski premijer se na Svjetskom ekonomskom forumu u​ ​Davosu, sastao i sa saveznim savjetnikom Švicarske Beatom Jansom, te sa potpredsednikom kompanije Ericsson Lloydom Andrewom i direktorom tehnologije u ovoj kompaniji Erikom Ekuddenom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.