ŠOKANTNO

Advokat iz Teksasa trudnoj supruzi u piće ubacio pilulu za pobačaj: Osuđen na 180 dana zatvora

Nakon što je saznao za trudnoću, Mejson je odmah supruzi kazao kako nije s time zadovoljan jer će mu to pokvariti sve planove

Mejson Hering. Houston Police Department

N. H.

10.2.2024

Advokat iz Teksasa, Mejson Hering (Mason Herring), priznao je krivicu za trovanje trudne supruge, odnosno za "podmetanje" pilula za pobačaj u njeno piće. Osuđen je na 180 dana zatvora.

Njegova supruga Ketrin Hering (Catherine Herring) je u srijedu na sudu kazala da smatra da izrečena kazna nije dovoljno stroga.

Uspjela iznijeti trudnoću

Naime, ona je nakon incidenta ipak uspjela iznijeti trudnoću, ali njihova jednogodišnja kćerka zaostaje u razvoju i ide na terapiju osam puta sedmično.

- Ne smatram da je 180 dana dovoljno za višestruke pokušaje ubistva vašeg djeteta - rekla je Ketrin. 

Mejson Hering je 2022. supruzi s kojom je bio 11 godina u braku u piće počeo stavljati lijekove za izazivanje pobačaja nakon što je saznao da je trudna s trećim djetetom. U tužbi se navodi da je par u to vrijeme živio odvojeno, ali da su išli na terapije za parove.

Nakon što je saznao za trudnoću, Mejson je odmah supruzi kazao kako nije s time zadovoljan jer će mu to pokvariti sve planove.

Sumnjala zbog ponašanja

S obzirom da im je terapeut savjetovao da provedu godišnji odmor zajedno, Mejson je imao pristup namirnicama i piću koje konzumira njegova žena.

Počeo joj je govoriti da treba paziti na svoje zdravlje i piti više tekućine. 17. marta 2022. donio joj je doručak i vodu te rekao da neće otići dok ne popije cijelu šolju.

Ketrin navodi kako je primijetila da je voda bila malo mutna, ali Mejson je kazao da to vjerovatno zbog problema sa cijevima.

Kada je popila vodu, Ketrin je dobila jake grčeve, počela krvariti i završila u hitnoj.

Posumnjala je u supruga i postavila skrivene kamere po kući.

Kazala je policiji da joj je Mejson još u šest navrata dao piće pomiješano s tabletama za pobačaj, ali ga ona nije popila.

Vlastima je pokazala snimku na kojoj se vidi kako njen suprug u piće stavlja neki lijek, a zatim kutiju baca u smeće.

10 godina uslovne

Kada je pregledala otpad, pronašla je ambalažu lijeka koji sadrži misoprostol, a koji se koristi za izazivanje pobačaja.

Uz 180 dana zatvora, sudija mu je odredio i 10 godina uslovne kazne te mu zabranio kontakt sa suprugom (sada su razdvojeni) i jednogodišnjom kćerkom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.