PRIKUPLJA SREDSTVA

Tramp Melaniji za Valentinovo napisao "volim te" pa tražio donacije za kampanju

Ispod poruke nalazila su se tri velika crvena dugmeta na kojima je pisalo "pošaljite svoju ljubav"

Donald i Melanija Tramp. AP

H. J. I.

14.2.2024

Donald Tramp (Trump) objavio je poruku za prikupljanje sredstava za svoju političku kampanju. Budući da je danas Valentinovo odlučio je posvetiti je svojoj trećoj ženi Melaniji, prenosi Guardian.

U objavi je pisalo: 

Lov na vještice

- Ovo je pismo za Valentinovo od Donalda Trampa. Draga Melania, volim te! Nisi me napustila čak i nakon svih tih optužnica, hapšenja i lovova na vještice. Uvijek si me kroz sve podržavala. Bez tvojeg usmjeravanja, dobrote i topline ne bih bio čovjek koji danas jesam. Uvijek ćeš biti moj svijet, Melania! Od tvog muža s ljubavlju, Donald Tramp.

Ispod poruke nalazila su se tri velika crvena dugmeta na kojima je pisalo "pošaljite svoju ljubav". Kad bi korisnik kliknuo na jedan od njih, bili bi odvedeni na stranicu s koje mogu Melaniji poslati "personaliziranu poruku" ako doniraju između 2.024 i 3.300 dolara. Postojalo je i dugme kojim su korisnici mogli upisati novčanu vrijednost po vlastitoj želji.

Četiri kriminalna djela

Tramp je optužen za četiri kriminalna djela: subverziju izbora, zadržavanje povjerljivih informacija, plaćanje na crno porno glumice te klevetu.

Melanija se tek nedavno s mužem ponovno pojavila u javnosti. Tramp je nedavno rekao za Fox News da njegova žena također želi "Ameriku učiniti ponovno velikom" i da će "igrati važnu ulogu" u njegovoj predsjedničkoj kampanji. 

- Mislim da će biti veoma aktivna - rekao je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.