PREDSJEDNICA EU KOMISIJE

Fon der Lejen stigla u Kijev: Više nego ikad, čvrsto stojimo uz Ukrajinu

Dok zemlja ne bude konačno slobodna, navela je Fon der Lejen

Ursula fon der Lejen. Platforma X

H. J. I.

24.2.2024

Predsjednica Evropske komisije Ursula fon der Lejen  (Von der Leyen) doputovala je danas u Kijev, povodom obilježavanja dvogodišnjice ruske agresije na Ukrajinu, a u tu zemlju stigli su i italijanska premijerka Đorđa Meloni, premijer Belgije Aleksandar De Kro i i kanadski premijer Džastin Trudo.

Lejen je u objavi na X platformi napisala da Evropska unija čvrsto stoji uz Ukrajinu, dok, kako je navela, ta zemlja ne bude konačno slobodna.

- U Kijevu na obilježavanju dvogodišnjice rata Rusije protiv Ukrajine. I u čast izuzetnog otpora ukrajinskog naroda. Više nego ikad, čvrsto stojimo uz Ukrajinu. Finansijski, ekonomski, vojno, moralno. Dok zemlja ne bude konačno slobodna - navela je Fon der Lejen.

U Kijevu povodom dvogodišnjice rata boravi i italijanska premijerka Đorđa Meloni, koja će kao predsjedavajuća grupe G7 održati video konferenciju G7 na kojoj će govoriti i ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski, prenosi Ansa.

Meloni je u prestonicu stigla istim vozom kojim su putovali predsjednica Evropske komisije Ursula fon der Lejen, premijer Belgije Aleksandar De Kro, koji je rotirajući predsjednik Savjeta EU, i kanadski premijer Džastin Trudo, a iz bezbjednosnih razloga tek sada je objavljeno da su oni doputovali u Kijev, navodi italijanska agencija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.