JAČANJE ODNOSA

Zelenski se sastao s prestolonasljednikom Bin Salmanom

Tokom sastanka razmotreni su bilateralni odnosi i da je razgovarano o jačanju saradnje i mogućnostima dijaloga za rješenja “rusko-ukrajinske krize“

Volodimir Zelenski sastao se danas s prestolonasljednikom Saudijske Arabije. Anadolija

Anadolija

27.2.2024

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski sastao se danas s prestolonasljednikom Saudijske Arabije Mohamedom bin Salmanom u sklopu traženja rješenja za okončanje rata između njegove zemlje i Rusije i napora za jačanje ukrajinsko-saudijskih odnosa, prenosi Anadolija.

Novinska agencija Saudijske Arabije (SPA) javlja da je Zelenskog i njegovu delegaciju ma aerodromu u Rijadu dočekao vršilac dužnosti emira Rijada princ Mohammed bin Abdulrahman bin Abdulaziz.

Televizijski kanal Al Arabiya javlja da se Zelenski tokom posjete sastao s prestolonasljednikom princom Mohamedom bin Salmanom.

Isti izvor javlja da su tokom sastanka razmotreni bilateralni odnosi i da je razgovarano o jačanju saradnje i mogućnostima dijaloga za rješenja "rusko-ukrajinske krize".

Zelenski je prethodno posjetio Saudijsku Arabiju u maju 2023. godine. Rijad je igrao važnu ulogu pregovorima o razmjeni zarobljenika između Rusije i Ukrajine.

Jučer se u Rijadu s prestolonasljednikom Bin Salmanom sastao i Vjačeslav Volodin, predsjedavajući Državne dume, donjeg doma ruskog parlamenta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.