AKCIJA "VERTIKALA"

U Španiji uhapšen još jedan kavčanin kojeg povezuju sa ubistvima škaljaraca u Grčkoj

Uhapšen je M. S. (46) član organizovane kriminalne grupe koji se tereti za krivično djelo teško ubistvo izvršeno na Krfu u Grčkoj

U Španiji uhapšen još jedan kavčanin. Platforma X

H. J. I.

28.2.2024

U nastavku zajedničke međunarodne akcije kodnog naziva Vertikala, pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, UKP, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, Javnog tužilaštva za organizovani kriminal u Beogradu, Bezbjednosno-informativne agencije, EUROPOL-a, Eurojust-a, kao i policija Kraljevine Španije, Republike Grčke i RS u kojoj je uhapšeno devet osoba, večeras je uhapšena još jedna osoba, na teritoriji Barselone u Kraljevini Španiji.

Uhapšen je M. S. (46) član organizovane kriminalne grupe koji se tereti za krivično djelo teško ubistvo izvršeno na Krfu u Grčkoj.

Nakon višegodišnje istrage i intenzivnog operativnog zajedničkog rada sa EUROPOL-om i Eurojustom, na teritoriji Srbije, Španije, Grčke i RS, uhapšeni su munjevitom akcijom M. B. (1982), D. J. (1992), D. T. (1964), V. V. (1991), S. V. (1986), V. M. (1979), N. D. (1989), R. S. (1963) i A. R. (1980).

Oni se terete za ubistva pripadnika škaljarskog klana u Grčkoj - Alana Kožara, Damira Hadžića, Igora Dedovića i Stevana Stamatovića, pri čemu je ranjena i supruga Stevana Stamatovića.

Kako je naveo načelnik Uprave kriminalističke policije Ninoslav Cmolić, organizatori kriminalne grupe su Radoje Zvicer, Darko Šarić i Veljko Belivuk.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.