PREDSJEDNIK UKRAJINE

Zelenski prisustvovao na iftaru s predstavnicima muslimana: Odao priznanje onima koji su u vojsci

Želimo pravedan mir svim narodima čije domove uništava rat, rekao je

Zelenski na iftaru. president.gov.ua

S. S.

26.3.2024

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski, zajedno s pripadnicima vojske koji su muslimani, čelnicima Medžlisa krimsko-tatarskog naroda, te predstavnicima muslimanske zajednice učestvovao je na iftaru.

Događaj se održao na području Vjerske uprave muslimana Krima i bio je nastavak tradicije održavanja iftara, koju je na državnom nivou pokrenuo predsjednik Ukrajine 2023. godine.

- Prošle godine pokrenuli smo novu tradiciju – da zajedno proslavimo sveti ramazan. Političko vodstvo naše zemlje, vojno zapovjedništvo, predstavnici ukrajinske muslimanske zajednice, Medžlis krimsko-tatarskog naroda, diplomatski kor – svi zajedno. Jako mi je drago što smo danas ovdje u istom sastavu. Jedinstvo je uvijek važno, a posebno kada je život zasjenjen ratom i udarima zla - rekao je.

Predsjednik Ukrajine je izrazio zahvalnost svim prisutnima, onima koji se bore, rade za Ukrajinu, koji pomažu našoj zemlji i ne pokoravaju se zlu.

- Želio bih odati priznanje muslimanskim ratnicima – svima onima koji su dio odbrambenih i sigurnosnih snaga Ukrajine koji brane našu zemlju, našu slobodu. Zahvaljujem svakom našem ratniku na njihovoj hrabrosti. Zahvaljujem svima koji donose oslobođenje cijele naše zemlje - rekao je.

Predsjednik Ukrajine poželio je mir i spokoj onim narodima koji su zbog neprijateljstava lišeni normalnog života i sigurnosti, ljudima u Siriji, Gazi, Libiji, Sudanu.

- Želimo pravedan mir svim narodima čije domove uništava rat. Želimo pravdu našoj državi Ukrajini i svim drugim narodima. Neka ovo vrijeme ramazana podupre sve nas – naš narod i našu zemlju. I neka naše jedinstvo ostane čvrsto - rekao je.

Sa iftara. president.gov.ua

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.