GLAD

Rusija poslala više od 29 tona humanitarne pomoći za Gazu

Od početka humanitarne misije ukupno 20 letova ruskog Ministarstva za vanredne situacije dopremilo je više od 480 tona tereta

Anadolija

Anadolija

27.3.2024

Rusija je u srijedu saopćila da je poslala više od 29 tona humanitarne pomoći za opkoljeni Pojas Gaze, gdje je od 7. oktobra prošle godine ubijeno više od 32.400 Palestinaca, a oko 74.800 povrijeđeno.

U saopćenju ruskog Ministarstva za vanredne situacije na Telegramu se navodi da je specijalnim letom danas dostavljena 20. serija humanitarne pomoći predstavnicima egipatskog Crvenog polumjeseca u gradu El-Arish, koji će potom pomoć preusmjeriti na stanovnicima Gaze.

Ministarstvo je ranije saopćilo da se humanitarna pomoć sastoji od žitarica, brašna, šećera i drugih proizvoda za dugotrajno skladištenje, kao i sredstava za ličnu higijenu, od kojih je većina prikupljena na inicijativu vlasti Ruske Republike Karačaj-Čerkesije.

- Od početka humanitarne misije ukupno 20 letova ruskog Ministarstva za vanredne situacije dopremilo je više od 480 tona tereta - navodi se u saopćenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.