PREDSJEDNIK TURSKE

Erdoan nakon glasanja: Nadam se da će lokalne samouprave biti od koristi državi i narodu

S jedne strane, parlamentarni i predsjednički, a s druge strane i lokalni izbori nas vode u novo stoljeće za našu zemlju, poručio je

Erdoan glasao. Anadolija

Anadolija

31.3.2024

Predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdoan izrazio je uvjerenje da će rezultati današnjih lokalnih izbora biti od koristi za državu i narod.

Erdoan je u pratnji supruge Emine Erdoan glasao u istanbulskom Uskudaru, a u obraćanju novinarima je rekao da su u Turskoj prošle godine održani predsjednički i parlamentarni izbori i da su sada u toku lokalni izbori i da su svi umorni nakon kampanja.

- Imali smo veoma intenzivnu kampanju. Nakon ove kampanje, nadamo se da će lokalne samouprave današnjim održavanjem ovih izbora donijeti dobar rezultat za našu zemlju i naš narod. Ovi izbori će dovesti do početka nove ere u našoj zemlje u bliskom periodu. S jedne strane, parlamentarni i predsjednički, a s druge strane i lokalni izbori nas vode u novo stoljeće za našu zemlju - poručio je Erdoan.

Turskog predsjednika je ispred birališta pozdravila veća grupa građana, a Erdoan i supruga su tom prilikom i razgovarali i fotografirali se sa okupljenima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.