TRAGEDIJA U AUSTRALIJI

Otac i djed skočili u bazen kako bi spasili djevojčicu, obojica doživjeli srčani i preminuli: "Čuo se samo plač majke"

Iako su ih ubrzo iz vode izvukli promatrači koji su ih pokušali oživjeti, nije im bilo pomoći

S lica mjesta. The Sun

N. H.

2.4.2024

Otac i djed djevojčice koja je pala u hotelski bazen u Australiji, utopili su se nakon što su skočili u vodu kako bi je spasili. 

Iako su ih ubrzo iz vode izvukli promatrači koji su ih pokušali oživjeti dok nije stigla hitna pomoć, obojica su doživjeli srčani udar i preminuli na mjestu događaja, prenosi The Sun.

Damvir Sing (Dharmvir Singh, 38) i Gurjinder Sing (65) izgubili su svijest dok su pokušavali spasiti svoju dvogodišnju kćerku, odnosno unuku koja se igrala kraj bazena na krovu apartmana "Top of the Mark Holiday", okliznula i zatim pala u vodu.

Njena majka, koja nije znala plivati, također je zaronila za njom, što je natjeralo Darmvira i Gurjindera da im pomognu. 

Dvogodišnja djevojčica i njezina majka hitno su prebačene u bolnicu u stabilnom stanju.

Pretpostavlja se da je obitelj doputovala iz Viktorije na odmor u Gold Coastu. Mičel Ver (Mitchell Ware) iz službe hitne pomoći Kvinslenda rekao je da se radilo o izuzetno emotivnoj sceni.

- Nisu izgubili samo jednog, već dva člana porodice. Ovi incidenti mogu imati dugotrajne posljedice, ne samo za uključene članove obitelji, već i za ljude koji su bili na mjestu događaja - dodao je.

Plač ožalošćene majke navodno se čuo diljem cijele ulice nakon tragične nesreće, a stanari obližnjih zgrada nisu mogli spavati nakon prizora kojem su svjedočili.

- Znamo da se djeca, pa čak i odrasli, mogu utopiti u roku od nekoliko sekundi ako se nađu u takvim situacijama - zaključio je Ver.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.