ISPOVIJEST RUMUNKE

Žena sa snimka iz Beča: Moje lice je trajno umrljano, žao mi je Danke

Bojala sam se za svoj život i za svoju kćerku

Ubijena Danka Ilić. Kolaž - Telegraf.rs

S. S.

5.4.2024

Srbija i region zavijeni su u crno otkako se jučer saznalo da je mala Danka Ilić (2), za kojom je i čitava Evropa deset dana neumorno tragala, ubijena, piše Telegraf.rs.

Do posljednjeg trenutka svi su se nadali da će djevojčica biti pronađena živa i zdrava, a dodatnu nadu budio je snimak iz Beča na kojem se vide dvije žene i djevojčica približno Dankinog uzrasta, koji je prethodnog vikenda postao viralan na društvenim mrežama.

U srijedu je bečka policija čak javno tragala za ženom sa snimka po nalogu bečkog javnog tužilaštva, ističući da postoji sumnja da je kidnapovala dvogodišnje dijete - ispostavilo se da je to laž.

Vanredno stanje

U razgovoru za austrijski "Heute" žena sa snimka govorila je o užasu koji je preživjela posljednjih dana.

Gospođa A. je u "vanrednom stanju" otkako je snimak sa tramvajske stanice Šotenring u Beču postao viralan kasno u subotu. Kao rezultat Interpolove potrage i kasnije policijske potrage za njom u Beču, njen život se tokom vikenda dramatično promijenio.

Kako priča za "Heute", ona je još u utorak bila u Velsu (Gornja Austrija) i odlučila je da se prijavi policiji Velsa. Odatle su je vratili sa savjetom da se prijavi policiji u svom okrugu u Beču. I tamo su, navodi Heute, očigledno imali malo razumijevanja za gospođu A.

- Niko me iz policije nije shvatao ozbiljno, niko nije mogao da mi pomogne. Cijeli svijet je mogao da vidi moje fotografije na internetu, a ja nisam mogla ništa da uradim o tom pitanju - priča A.

Gospođa A. sada zahtijeva sveobuhvatno objašnjenje, a kako kaže, zvanično izvinjenje bi bilo minimum. Međutim, kako ističe, to se još nije dogodilo: "Čak me navode i kao svjedoka, iako nemam nikakve veze s tim!“

Dalekosežne posljedice

Snimak sa stanice imao je dalekosežne posljedice po ženu rumunskih korijena. Njen privatni život je trajno oštećen.

- Bojala sam se za svoj život i za svoju kćerku - kaže A.

Samohrana majka ne samo da se bori da se vrati donekle normalnom životu nakon lažne sumnje u otmicu, već pokušava i da očisti, kako kaže, "lice koje je zauvijek umrljano“.

Ova žena ima hitan apel svima.

- Izbrišite sve moje fotografije! Žao mi je zbog onoga što se dogodilo Danki, ali ne mogu da pomognem! Molim vas da poštujte moju privatnost - rekla je A.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.