POKAZAO SNIMAK

Objavljen satelitski snimak: Protuzračni sistem u zračnoj bazi Isfahan pogođen je u izraelskom napadu

Nešto ranije, New York Times saopćio je kako je Izrael u napadu koristio raketu koja je bila u stanju da izbjegne radarske sisteme u ovoj državi

Vidljiva šteta. Twitter

Z. K.

21.4.2024

Nakon izraelskog napada iranski medij Iran International objavio je fotografije satelitskih snimaka gdje su vidljive šteta na iranskim sistemima. 

Medij koji slovi za opoziciono glasilo u državi objavio je fotografije prije i poslije izraelskog napada na protuzračnu odbranu u blizini nuklearnih postrojenja u Isfahanu.

- Satelitski snimci pokazuju da je Izrael izveo precizan napad. Glavni dio S-300 protuzračnog sistema u zračnoj bazi Isfahan pogođen je u izraelskom napadu - pojasnili su.

Nešto ranije, New York Times saopćio je kako je Izrael u napadu koristio raketu koja je bila u stanju da izbjegne radarske sisteme u ovoj državi. S druge strane, čini se kako ovaj napad nije mnogo uznemirio iranske zvaničnike, a šef diplomatije ove zemlje u razgovoru za američke medije ismijavao je napad Tel Aviva.

- Ono što se dogodilo nije bio napad. Bio je to let dva do tri kvadrokoptera koji su na nivou igračaka koje naša djeca koriste u Iranu - rekao je šef iranske diplomatije Hossein Amir-Abdollahian.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.