POVODOM INAUGURACIJE

Julija Navaljna o Putinu: Rusija neće imati ni mir, ni razvoj ni slobodu

Sa svakim njegovim mandatom, sve postaje sve gore i dodala je da je zastrašujuće da se zamisli šta će se još desiti

Objavila novi snimak. Mreža X

Dž. R.

7.5.2024

Udovica ruskog opozicionog kritičara Alekseja Navaljnog, Julija Navaljna, izjavila je povodom inauguracije Vladimira Putina za predsjednika Rusije, da se njegov režim zasniva na lažima i korupciji i da njemu mora doći kraj.

Sve gora situacija

- Za mene lično, posljednjih šest godina Putinove vladavine su bile godine u kojima je moj muž, Aleksej Navaljni, pravi ruski patriota, bio progonjen, otrovan hemijskim oružjem, stavljen na suđenje, mučen u zatvoru tri godine i onda ubijen - ukazala je Navaljna i optužila za sve to ruskog predsednika.

Kako je rekla u video snimku objavljenom na Jutjubu, sa svakim njegovim mandatom, sve postaje sve gore i dodala je da je zastrašujuće da se zamisli šta će se još desiti ako Putin ostane na vlasti.

- Ogromne količine novca su ukradene od nas svakog dana da bi se bombardirali mirni gradovi - poručila je Julija građanima Rusije i napomenula da se Putin plaši da otkrije istinite brojke o žrtvama "krvavog i besmislenog rata koji ne želi niko osim njega".

Iznevjerio obećanje

Ona je kazala da Rusiju sa Putinom "neće imati ni mir, ni razvoj ni slobodu", kao i da je on iznevjerio obećanje dato tokom prošlog inauguracionog govora kad je rekao da želi mirnu Rusiju koja je sigurna za njene građane.

- Prije dva mjeseca, Rusija je doživjela masovnu tragediju, jedan od najvećih i najstrašnijih terorističkih napada u nedavnoj historiji. Ruske bezbjednosne snage nisu uspjele da ga spriječe i dozvolile su desetine smrti naših sugrađana. Pa ipak, svakog dana hapse mirne pojedince zbog novinarstva, stavova ili čak objava na društvenim mrežama - rekla je Navaljna.

Dodala je da mora da se obezbijedi da niko na svijetu ne vjeruje Putinu, ni u Rusiji ni van njenih granica.

- Našu državu trenutno vodi lažov, lopov i ubica, ali će tome doći kraj. Ne odustajte, istina će pobijediti - zaključila je Julija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.