TOMISLAVRAD Vrijedna donacija

"Ljekarna Tabak" pomaže Merhamet

"Ljekarna Tabak” će i ubuduće davati podršku Merhametu, obećao je njen vlasnik, kojemu iskreno zahvaljujemo na humanom gestu, kaže Halil Hadžić

Piše: A. Kamber / Avaz.ba

"Ljekarna Tabak" u Tomislavgradu

Foto: A. Kamber


Merhamet iz Tomislavgrada već godinama brine o ljudima u potrebi, a da bi to bio u stanju omogućili su mu u znatnoj mjeri i neki duvanjski prodajni i poslovni centri, firme, instutucije i pojedinci različitim donacijama, uglavnom prehrambenih artikala i higijenskih potrepština. 

  • Dio donacije Merhametu

    Dio donacije Merhametu

    Foto: A. Kamber


Kako je kazao čelnik duvanjskog Merhameta, Halil Hadžić, među donatorima ove humanitarne organizacije je po prvi put i "Ljekarna Tabak" iz Tomislavgrada čiji je vlasnik Ante Tabak Merhametu darovao nekoliko svojih artikala, uz napomenu da svi ljudi koji su u potrebi i ne mogu kupiti ljekove da će im navedena apoteka iste dati besplatno, kao i druge svoje artikle, ako takvim ljudima budu trebali, što je za svaku pohvalu.

- "Tabak ljekarna” će i ubuduće davati podršku Merhametu, obećao je njen vlasnik, kojemu iskreno zahvaljujemo na humanom gestu.To je inače odlika nas Duvnjaka. Hvala svima koji podržavaju naš rad", kazao je Hadžić, koji dugi niz godina vodi duvanjski Merhamet, koji je jedno vrijeme nakon rata, čak imao otvorenu i Merhametovu kuhinju.

Više o temi

TOMISLAVGRAD
Teže povrijeđen vozač kvada
NA VRH

Komentari