KOLUMNE

Kumstvo za interese

Komentar dana

Semira DEGIRMENDŽIĆ

2.8.2014

 


Ismet Bajramović, predsjednik Saveza samostalnih sindikata BiH, uvijek iznova dokazuje da je u BiH sve na prodaju.

Tako je ovaj, kako ga zovu istinski borci za radnička prava, "kum političkog braka SDA i SDP-a" odavno vlastima prodao i prava radnika na štrajk i proteste.

Uostalom, ima Bajramović i napismeno obećanje da će raditi u korist vlasti, pa se tako sakrio u mišiju rupu u vrijeme februarskih protesta, a čak je i protestnu prvomajsku šetnju svojstvenu cijelom svijetu prodao vlastima.

I ovih dana, dok prevareni, opljačkani, obespravljeni, izigrani i gladni radnici traže svoja prava, Bajramović, umjesto da ih podrži i pridruži im se, drsko i bezobrazno ih optužuje da iz njih progovara nečija politika, a ne gladni stomaci, što je prava istina.

Zasigurno je da je ovakvo ponašanje čovjeka koji bi trebao biti na čelu armije obespravljenih koja traži svoja prava još jedan dokaz da sit gladnom ne vjeruje.

A razlog ovakvog ponašanja sindikalnog vođe leži i u visini njegovih primanja, dobro uhljebljenoj kćerki, pozamašnoj imovini... Svemu onome što radnici koje, tobože, Bajramović predstavlja nemaju.

Sada je već svima jasno da Bajramović nije sindikalista nego štrajkbreher, koji nije stao ni iza jednog opravdanog zahtjeva radnika opljačkanih i uništenih firmi.

Stoga je pitanje dana kada će ovaj vladin sindikalista od članstva, koje ga ne plaća da zastupa vladine nego njihove interese, dobiti crveni karton.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.