KOLUMNE

Cijena? Sitnica!

Piše: Goran Dakić ([email protected])

12.8.2017

Trošenje narodnih para je nacionalni sport u kojem bh. političarima nema ravnih! Ako neko sumnja u dijagnozu, samo treba da pogleda podatke Ureda za reviziju institucija BiH za prošlu godinu.

Prema podacima ove revizije, devet državnih ministarstava u prošloj godini potrošilo je samo za putne troškove 6,6 miliona KM. Za korištenje službenih vozila ova ministarstva izdvojila su 7,9 miliona KM.

Prema rezultatima Glavne službe za reviziju javnog sektora RS, Vlada RS, Narodna skupština RS i Služba predsjednika RS u posljednje dvije godine potrošili su 9,3 miliona maraka na putovanja i smještaj.

I halalio bi im narod samo da se u tim limuzinama odvezu negdje daleko i više ne vraćaju. Ili da barem promijene dio svoje strategija koja, iz godine u godinu, treba da pomogne svim građanima da žive bolje.

Koliko građani žive bolje, znaju oni koji nemaju „cenera“ za nekoliko litara benzina i oni koji voze raspale Golfove 2, Zastavine skalamerije i ponekog Fiata Punta. Niko ne umije da objasni šta će ministru prosvjete i kulture RS Danetu Maleševiću novi auto od gotovo 120.000 maraka, pogotovo kada svi znamo da svaka od zatvorenih škola košta kao Maleševićev novi Audi.

Godinama se priča o tome koliko oni koje smo birali troše. Mi ih biramo, a oni i dalje troše. A mi se onda, kao, čudimo što oni i dalje rade isto. I ko je onda luđi - mi što ih biramo ili oni što troše?


Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.