KOLUMNA

666. pitanje

Pošto ste se potrudili oko sobe za lizanje i ljubljenje dupeta, evo dodatno pitanje: Gdje se u BiH jede najbolja janjetina?

Piše: Dijan ... KALAČ

9.9.2018

Drugovi, gospodo bh. političari, 666. pitanje iz Aplikacije za pristup kandidaturi Debeloj Dami, odmilja zvanoj Evropa, glasi: Koliko dugo je Debela Dama držala ruke na očima dok su se dešavali zločini u Bosni i Hercegovini, koliko je bh. državljana izgnano sa svojih ognjišta, zatim koliko ih je nasilno likvidirano, onda gdje su lokacije preostalih masovnih grobnica, pa u tom istom pitanju koliko je građana Bosne i Hercegovine od 1996. do danas emigriralo svuda po svijetu?


Hvala za pare


Vjerodostojnost odgovora kontrolirat će Niski Predstavnik EU u BiH. Vrijeme sad...


Odgovor: Poštovani i dragi predstavnici Debele Dame, Vaše Ekselencije, mnogocijenjeni Ambasadori u BiH, štovani Vladari Planete iz MMF-a, dragi naš SARAJLIJO, Niski Predstavniče, što nikad nisi imao petlje upotrijebiti Bonske Ovlasti, dozvol’te prvo da Vas obavijestimo da smo novcem od prošle tranše MMF-a u prostorijama Vijeća ministara BiH napravili i opremili posebnu prostoriju gdje ćemo u budućnosti daleko od očiju javnosti neometano moći da Vam ližemo i ljubimo dupe...


Hvala Vam za te pare, a kako smo se dogovorili, naša djeca, naši unuci i djeca njihove djece, tj. naši prapraunuci, vraćat će kredite uz kamatnu stopu od 44,7 % i 65,3 %. Hvala još jednom, evo jedan topli aplauz od takmičara iz našega bh. tima.


Što se tiče odgovora na Vaše 666. pitanje za kandidatski status, mi bismo Vas odmah zamolili da imate razumijevanje, nismo stigli baš dobro da naučimo, ali šta je, tu je...


Dakle... mmm... Bosnu, a i Hercegovinu, od 1996. do danas napustilo je mnogo ljudi, žena i djece... mmm... i starijih osoba, dakako. Izvan BiH živi 1.677.177 nekadašnjih Bosanaca i Hercegovaca. U Hrvatskoj 409.357, u Srbiji 333.992, u Sloveniji 96.921, u Njemačkoj 159.380, u Austriji 149.755, u Švicarskoj 57.542, u Švedskoj 56.477, aaaa, a samo u 2015. godini iz BiH je otišlo 300 ljekara. Eto.


Zna Bakir


Ne prihvata se odgovor, nepotpuno, gdje su oni nasilno otjerani i gdje su masovne grobnice? Ako to može za drugi put, nismo se baš pripremili.


Ne može, ali pošto ste se potrudili oko sobe za lizanje i ljubljenje dupeta, evo dodatno pitanje: Gdje se u BiH jede najbolja janjetina? Pa, ukusi su različiti, aaaa, ima na nekoliko lokacija gdje se dobro jede, aaa, janjetina, svuda je dobra, a najbolja...


... Eto, ni to, brate, ne znate. Neka vam kaže Bakir, Sultan od Ade Ciganlije zna đe se najbolje ždere dok borci gladuju.


Tako je, hajde sad da vidimo tu sobu, Bećirevića prvog u red i recite onom Džaferoviću da se ne grize, žalili su se, brate, neki ljudi na njega iz EU...


I tako dalje.

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.