KOLUMNA

Skroz lično

Mnogo je razloga zbog kojih se Bakiru Izetbegoviću može staviti etiketa izdajnika i šejtanovog s kahve poznanika. Zašto bi me bilo strah

Piše: Dijan ... KALAČ

14.10.2018

...Tada, sredinom sedamdesetih godina prošloga stoljeća, podsvjesno sam vjerovao da je dobro biti kauboj. Da Indijanci predstavljaju opasnost skidajući skalpove čestitim zemljoposjednicima, stočarima, jednom riječju doseljenicima.

Patriotizam nema mandat

Tada, u ranom djetinjstvu nisam mogao ni znati da je Džeronimo jedan od najvećih heroja i ratnika naše civilizacije i zasigurno najveći poglavica svih indijanskih plemena. Tada nije dopiralo do mozga kako su Sijuksi, Apači i ostale grupe Indijanaca bezuspješno branili svoje pred najezdom evropskih i balkanskih krvnika što su dolazili u novu otkrivenu zemlju. U tom najčistijem periodu mog dosadašnjeg života - djetinjstvu, ni nakraj pameti mi nije bilo da su Indijanci jedini pravi Amerikanci...

Potonji uvod, vjerujte mi, ima svoj smisao.

Cijenjeni čitaoče, dopustite mi da u dozvoljenom prostoru budem skroz ličan, to bi, valjda, trebala biti satisfakcija za sve što sam prošao kroz proteklih 30, odnosno 23 godine.

 Radi nekolicine osoba koje iznimno i bezrezervno poštujem u Sarajevu i BiH hoću napisati sljedeće: ... Završeno je s predizbornim nikad prljavijim kampanjama. Nema više rezerviranih i plaćenih minuta za bljuvanje jednih na druge i laganja naroda.

 Završeno je, ali ne i za mene, iako svojim radom nisam bio niti sam upregnut ni u jednoj političkoj strukturi, ali bio sam i jesam i dalje ću biti protiv SDA, HDZ-a, SDS-a i svih stranaka s predznakom fašizma i terorizma.

Moj patriotizam nema mandat, ne traje 4 godine. 

Licemjeri u tijelima političara

U tom kontekstu nikad sebi neću dozvoliti da kleknem ispred ovozemaljskih klovnova, licemjera u tijelima političara...

Bakira Izetbegovića nikad nisam poštovao kao lidera. Mnogo je razloga zbog kojih se njemu može staviti etiketa izdajnika i šejtanovog s kahve poznanika. Zašto bi me bilo strah Bakira I.

Izbori su završeni, za vas je svršen čin, ali za mene je tek počelo, odnosno i dalje traje jer nemam namjeru izdati vlastitu državu, niti ijedan od konstitutivnih naroda i ostalih. Nastaviti ću se boriti, ne samo iz uvjerenja nego i iz inata begovima, vojvodama, banovima i svim ostalim jer, kako kaže Ivan Damski, ko je vidio prošlost, vidio je i sadašnjost i budućnost. Hvala na pažnji.

I tako dalje.


Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.