KOMENTAR DANA

Naporni do bola

Ova nacija nema sreće što ima vas, drugi su, igrom sudbine, mnogo bolje prošli

Nermin Demirović. Avaz

Piše: Nermin Demirović

10.10.2020

Do bola ste naporni. I ne samo ovog puta, nego ste iz godine u godinu naporni. I selektori i igrači i Nogometni savez BiH. Toliko ste iritantni da je poželjnije gledati premijerligaške livade nego vas. Samo da hoćete odigrati to što je pred vama i da se sklonite s očiju. 

Zvijezde, majstori, prinčevi, kako vam se već ne tepa, a, ruku na srce, ne zaslužujete nijednu lijepu riječ. Vi, koji igrom slučaja nosite dres reprezentacije BiH, jedan drugog trebate pogledati u oči i priznati sebi. Niste vi nikakvi majstori, a ponajmanje prinčevi. Vi ste smiješna ekipa koja ne može biti bolja od Sjeverne Irske, nikada lošije Sjeverne Irske. 

Imate sreću da ova zemlja ima političare, ali bili biste uvjerljivo prvi po učinku kada se radi o broju blamova koje ste nanijeli Bosni i Hercegovini. Nema ovog puta olakšavajućih okolnosti, trebali ste ovaj narod učiniti ponosnim, a sve one koji vole reprezentaciju BiH još jednom ste ponizili.

Taj baraž vam je bio alibi za mnogo toga u posljednje vrijeme, sada vam javnost sve treba naplatiti. I čudni odabir igrača, i smiješne poteze na terenu i glumatanje zvijezda. Ostali ste bez alibija i šta nam sada pametno možete reći.

Nismo imali sreće? To je pravo opravdanje, jer zaista ova nacija nema sreće što ima vas. Drugi su, igrom sudbine, mnogo bolje prošli što nisu dobili vas da im branite boje države.

Odavno vam je vrijeme da se sklonite svi zajedno u mišiju rupu, jer takvima je mjesto upravo tamo. Ovaj narod više niko ne može lagati, ovom narodu slučajni bod u Italiji više nije dovoljan, ovaj narod treba pravu radost i sreću. A kome ste vi ikada donijeli sreću, žalosna mu majka.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.