LIČNOST DANA

Vlade Divac: Ambasador dobre volje

Svjetska košarkaška legenda priključila se promociji Bosanske doline piramida

Divac: Obećao da će opet doći. Avaz

Piše: Al. B.

14.11.2020

Bosanska dolina piramida dobila je još jednog ambasadora u svijetu. U promociji kompleksa koji izrasta u jednu od najznačajnijih turističkih lokacija u BiH, jednom od najboljih svjetskih tenisera Novaku Đokoviću priključila se i svjetska košarkaška legenda Vlade Divac.  

Nakon što je, u okviru EU projekta prekogranične saradnje BiH - Srbija “Muzejske priče”, prisustvovao otvorenju izložbe “Vlade Divac - od Prijepolja do Springfilda”, gdje mu je uručena Monografija Sarajeva, Divac je posjetio i Visoko. Sa suprugom Snežanom, u pratnji Semira Osmanagića, uživao je u obilasku Muzeja Fondacije te parka i tunela “Ravne”.

- Ovo je dio naše kulture, našeg podneblja i ponosan sam na dr. Osmanagića za sve što je ovdje otkrio - kazao je Divac, uz obećanje da će ponovo doći, ali i postati ambasador projekta istraživanja bosanskih piramida.

Vlade Divac rođen je 3. februara 1968. u Prijepolju. Karijeru je započeo u “Slozi” iz Kraljeva, a brojne medalje osvajao je kao reprezentativac Jugoslavije. Jedan je od prvih košarkaša iz Evrope koji je zaigrao u američkoj NBA ligi. Proglašen je ambasadorom dobre volje UN-a.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.