LIČNOST DANA

Anastasija Ćorović: Ruka spasa za nemoćne

Mlada studentica dobitnica je niza priznanja i za svoj angažman za druge

Ćorović: Pomaže stanovnicima Foče u vrijeme pandemije. Avaz

Piše: Al. B.

22.11.2020

Biografija Banjalučanke Anastasije Ćorović, studentice Medicinskog fakulteta u Foči, više je nego dovoljna za jedan novinski tekst. Ali, ako bi se tražila zajednička nit koja povezuje sve obaveze, ljubavi i sklonosti uvijek nasmijane djevojke, onda bi to bile humanost i požrtvovanost.

Anastasija je altruista, planinarka, gorski spasilac, humanista, volonter, biciklista. Predsjednica je i jedan od osnivača Udruženja “Srce na dlanu” iz Banje Luke. Ne računajući njene medalje, a često je i na biciklističkoj stazi propuštala one koje će postignuti rezultat više obradovati, dobitnica je niza priznanja i za svoj angažman za druge.

Posvećena je, prvenstveno, osobama s invaliditetom, pomaže slijepim i slabovidim osobama, višestruki je darovalac krvi, promovira pomirenje i dijalog i smatra da mladi mogu donijeti promjene ovoj zemlji. Jedno od posljednjih priznanja - Heroina zajednice, odnosi se na pomoć stanovnicima Foče u vrijeme pandemije.

U vremenima kad su u prvom planu neki drugi, često i loši, naviknuti na njihovu dobrotu i da su uvijek tu gdje su potrebni, možda nismo uvijek svjesni koliko su nam važni Anastasija i osobe poput nje, a koji su tu oko nas.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.