KOMENTAR DANA

Paralelne realnosti

Dok, s jedne strane, koronavirus uništava porodice, dotle se u drugoj realnosti odvija lagodan i bezbrižan život

Larisa Sarajlić-Ramović. AVAZ

Piše: Larisa Sarajlić-Ramović

3.12.2020

U ovom vremenu pandemije koronavirusa, koje se teško može porediti s bilo čim doživljenim u našim životima, svjedoci smo i jedne kvantne pojave - a zove se paralelne realnosti.

O paralelnim realnostima često govore motivacijski učitelji, tvrdeći da od naše lične vibracije ovisi u koju ćemo realnost kročiti i kakav ćemo život živjeti.

Samo na taj način može se pokušati objasniti sve ovo što se dešava oko nas. Naime, dok, s jedne strane, koronavirus, nažalost, uništava porodice i dok smo svakog dana zatečeni vijestima o velikom broju preminulih, dotle se u drugoj realnosti odvija ugodan život u kojem je, čini se, najvažnije osmisliti efektan i ne tako skup "outfit".

Od "Crnog petka", kada su gorjele društvene mreže od kritika i ismijavanja onih koji su nagrnuli na sniženja u šoping-centrima, prošlo je nekoliko dana - čini se, opet po principu "pojeo vuk magarca".

No, tako "opasno lagodno" ponašanje velikog broja naših zemljaka se može ponoviti svakog trenutka pandemije. Bliže se Nova godina, zimske radosti i slični datumi i samo je pitanje kada će se ponoviti neko masovno okupljanje.

Nadamo se da griješimo, ali prilično smo sigurni da će prvom prilikom ovi iz druge paralelne realnosti svojim neodgovornim ponašanjem ugroziti one iz prve realnosti, koji poštuju korona mjere i koji svojim ponašanjem ne ugrožavaju živote svojih najbližih.

A, nadležni i odgovorni, vjerovatno, opet neće imati adekvatnu reakciju. Jedino ako se pripreme već sada pa ih ne zateknu "zimske radosti". A reakcija nije samo "lov" na pojedince bez zaštitne maske na licu.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.