LIČNOST DANA

Selmo Cikotić: Pismopisac

Dok Krajina strahuje, ministar sigurnosti piše pisma, ali ne ide u Bihać

Selmo Cikotić: Rad na distanci. Arhiv

Piše: D. H.

25.12.2020

Ministar sigurnosti BiH Selmo Cikotić, u „cilju rješavanja migrantske krize“, uputio je pismo zamjeniku predsjedavajućeg Skupštine USK Razimu Halkiću, premijeru USK Mustafi Ružniću i gradonačelniku Bihaća Šuhretu Fazliću, u kome traži privremeno otvaranje ''Bire'', u koju bi se smjestili migranti iz privremenog prihvatnog centra ''Lipa''.

Dok migranti svakodnevno čine desetine krivičnih djela, dok građani strahuju za vlastitu sigurnost, a Krajina mjesecima živi u strahu i trpi svakodnevna maltretiranja, Cikotić kao najodgovornija osoba za migrantsku krizu bavi se pisanjem pisama i zahtijevanjem da drugi vuku prežvakana rješenja koja bi trebala stvoriti sliku da on nešto radi.

Naravno, od Cikotića još čekamo da se pojavi na terenu ili pokrene bilo kakav smisleniji potez za rješavanje migrantske krize, ali smo ga zato upamtili po sramotnoj izjavi da je predlaganje vraćanja ilegalnih migranata u njihove zemlje porijekla „seksi ideja“.

Selmo Cikotić je član SDA. Završio je Vojnu gimnaziju “Bratstvo i jedinstvo” u Beogradu, a zatim i Vojnu akademiju 1986. u Zadru. Godine 2004. magistrirao je odbranu i sigurnost na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.