LIČNOST DANA

Novak Đoković: Ljudskost prije svega

Stao u zaštitu igrača koji imaju velike probleme u Melburnu

Đoković: Zatražio bolje uvjete. Arhiv

Piše: N. D.

18.1.2021

Mogao je mirno sjediti uz povlašteni status koji je, zajedno s nekolicinom probranih, dobio u Australiji. Ali Novak Đoković nije mogao tek tako gledati šta se događa dok čak 47 igrača i igračica sjedi gotovo u pritvoru uoči Australian Opena.  

U okviru borbe protiv koronavirusa organizatori turnira odlučili su se za veoma stroge mjere, pa se tako jedan broj igrača nalazi u nezavidnoj situaciji.

U klasičnoj su izolaciji, iako su bili na letu gdje se ispostavilo da je neko zaražen, pa nemaju priliku da se na najbolji mogući način pripreme za turnir koji se igra tek početkom narednog mjeseca. Upitni su treninzi, ishrana i kontakti s trenerima. O šetnji van sobe ne može se ni pomisliti. 

Đoković je mogao biti miran, ali nije, pa se obratio organizatorima turnira i zatražio da se poprave uvjeti za igrače, kao i to da se smanji vrijeme trenutne, 14-dnevne izolacije.

Ničim ovo ne utječe na njega, jer on se ne nalazi u grupi onih koji su u izolaciji, ali je prvi reket svijeta još jednom pokazao ljudskost, brigu za kolege. 

Novak Đoković rođen je 2. maja 1987. godine u Beogradu. Ima 81 ATP titulu, a trenutno je na broju od 17 trofeja na gren slem turnirima. Narednog mjeseca postat će rekorder po broju sedmica na prvoj poziciji ATP liste.

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.