KOMENTAR DANA

Bošnjački selektor

Ivajlo Petev izabran je glasovima članova Izvršnog odbora „B“ komponente, a protuusluge tek slijede

Nermin Demirović

Glasanje je okončano, Petev je selektor, ali treba pratiti šta će „dizači ruku“ dobiti kao nadoknadu

Foto: Agencije


Ivajlo Petev (Ivaylo) prošao je sve moguće procedure i bez sumnje potpuno legitimno izabran za selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine. Čovjek je možda, kao niko nikada ranije, imao potreban broj glasova članova Izvršnog odbora i u budućnosti će predvoditi naš najjači fudbalski tim. 

U javnosti se stekao utisak kako je sve „urota“ dva naroda u Savezu na štetu onog trećeg. Na stranu što je sramotno da se u izboru nekoga ko treba voditi nacionalni tim govori o narodima, ovog puta trebamo pogledati istini u oči i priznati. Peteva nije izabrao Vico Zeljković, nisu ga izabrali Srbi, a ni Hrvati. Novog selektora su izabrali Bošnjaci. 

  • Nermin Demirović

    Nermin Demirović

    Foto: Avaz


Čak četiri člana Izvršnog odbora iz „B“ komponente (tako se to naziva u NSBiH) digla su ruku za bugarskog trenera od pet prisutnih na glasanju, i dali više legitimiteta novom selektoru nego što je bilo i potrebno. S obzirom na ponovljenu sjednicu, trebao mu je samo jedan glas „B“ komponente, ali utrka za dodvoravanje donijela je mnogo više.

Glasanje je okončano, Petev je selektor, ali treba pratiti šta će „dizači ruku“ dobiti kao nadoknadu. Možda poneki glas „S“ i „H“ komponente na svom lokalnom nivou kako bi se održali na fudbalskoj vlasti. Računica je tu više nego jasna i zato je veoma neozbiljno optuživati ljude koji su od početka imali Peteva za favorita. Imali su pravo na svoj izbor, ali ovi, navodno, drugog mišljenja „preletješe“ u tren oka.

Bošnjački selektor Petev uskoro stiže na posao, a bez obzira na svu podršku čelnika Saveza, trebat će mu puno sreće. S rasturenim timom, nezadovoljstvom navijača, a i ovima koji su ga izglasali, a spremni su sve prodati u jednom trenutku.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na