KOMENTAR DANA

Limuzine i vakcine

Lakrdija oko nabavke vakcine protiv koronavirusa trajat će sve dok je vlastodršcima bitnija limuzina

Piše: Edin Skokić

11.2.2021

Novac se troši na službene automobile, a vakcinama ni traga. Avaz

Deset miliona godišnje u Federaciji se potroši na službene automobile. Prosta računica govori da se za taj novac moglo napraviti deset novih škola od temelja do krova ili stotinu osavremeniti. No, ko će ulagati u školstvo kada se može u skupocjene automobile koji se, naravno, koriste i u privatne svrhe.

Ne tako davno desetak miliona je potrošeno u nabavku respiratora posredstvom firme "Srebrena malina". Respiratori još nisu u upotrebi, a cijeli slučaj će dobiti sudski epilog. I opet se vraćamo na sumu od deset miliona, deset novih ili stotinu obnovljenih škola za samo godinu.

Lakrdija oko nabavke vakcine protiv koronavirusa uveliko traje i trajat će sve dok je vlastodršcima bitnija limuzina, odnosno njihov luksuz o našem trošku od naših života.

Edin Skokić. Avaz

Ko će ulagati u zdravstvo? Pa narod koji u bolnice nosi sve - od igle, lijekova i drugih repromaterijala. A deset miliona ode u skupocjene limuzine ili neupotrebljive respiratore...

Bez korjenitih promjena sistema vrijednosti neće biti ni poboljšanja uvjeta života u bilo kojoj sferi. Neophodna je, recimo, potpuna depolitizacija školstva i zdravstva kako bismo napokon prodisali. Ali ko brine o tome? Već sutra će obične narodne mase kao stado poslušnika zadeverati pričama o otcjepljenjima i ukidanjima entiteta.

Oni pričaju i voze se po jedan u automobilu od nekoliko stotina hiljada maraka. Narod više nema ni marku za gradski prijevoz jer su ga dotjerali do prosjačkog štapa.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.