KOMENTAR DANA

Novalićeva provalija

Problem je što se historija ponavlja, ali nas, čerčilovski rečeno, svaki put više košta

Fadil Novalić. Agencije

Piše: Edin Skokić

10.3.2021

Godinama nas vuče za nos, dok se njegov od laži crveni. Problem je što se historija ponavlja, ali nas, čerčilovski rečeno, svaki put više košta.

Kad već spominjemo Čerčila, još je rekao i da formiranje komisija odlaže rješenje problema. Premijer FBiH u tehničkom mandatu Fadil Novalić je godinu poslije proglašenja pendemije koronavirusa odlučio formirati komisiju za nabavku vakcina.

Prvo se obrukao s nabavkom respiratora i, ako pravosuđe doista bude nezavisno, sudeći prema dokazima, Novalić se neće dobro provesti. Njegov višegodišnji mandat obilježile su provale, a njegovi potezi vuku nas u provaliju iz koje ćemo se teško izvući.

Formiranje komisije za nabavku vakcina je paravan za klasični nerad.

Edin Skokić. Avaz

Faktura će se ponovo ispostaviti građanima koji će gutati gorke pilule kada ih na državnim granicama budu tretirali kao neandertalce.

Pod kožu je već mnogo toga stalo, ali je nepojmljivo da se neko na ironičan način poigrava sudbinom cjelokupne populacije. Nijedan demografski pokazatelj nam ne ide u prilog, a katastrofalni potezi vlastodržaca odavno tjeraju iz države sve ono što vrijedi.

Postali smo taoci neodgovornih politika, političarenja, tendera i porodičnih uhljebljenja. Zbog toga smo crna rupa u srcu Evrope, iliti tamni vilajet koji tone sve dublje i dublje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.