LIČNOST DANA

Kenana Strujić-Harbić: Crvena linija

Hrabro istupila protiv pokušaja ministra Leposavića da istinu dovede u pitanje

Strujić-Harbić: Hrabrost crnogorske zastupnice. Avaz

Piše: Al. B.

2.4.2021

Srebrenica je crvena linija ispod koje nema dalje, poručila je Kenana Strujić-Harbić, zastupnica u Skupštini Crne Gore, opisujući borbu političara, intelektualaca, nevladinih organizacija i demokratskog dijela zemlje protiv negiranja i relativiziranja genocida u Srebrenici. Jedna je od desetina onih koji su među prvima hrabro istupili protiv pokušaja ministra pravde i ljudskih i manjinskih prava Crne Gore Vladimira Leposavića da istinu dokazanu pred najvećom sudskom instancom u svijetu dovede u pitanje.

Borba protiv negiranja genocida samo je dio ukupne borbe koju nakon posljednjih izbora proevropske snage u susjednoj državi moraju voditi kako bi spriječile pokušaje da se Crna Gora skrene s puta ka EU i vrati s kursa u NATO-u.

A pravac kojim ide ova država, nakon što su poluge vlasti preuzele prosrpske i proruske snage u njoj, zabrinuo je ne samo domaće političare već i jedan broj stranih diplomata, ali i građana od kojih mnogi shvataju grešku koju su napravili tokom glasanja na posljednjim izborima. Strujić-Harbić jedna je od najhrabrijih, najupornijih i najkonkretnijih zastupnika koji sve dokaze tome hrabro i konstantno razotkrivaju.

Kenana Strujić-Harbić rođena je u Pljevljima 14. avgusta 1980. godine. Nakon osnovne i srednje škole u rodnom gradu, diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Sarajevu. Članica je Predsjedništva Bošnjačke stranke Crne Gore.



Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.