LIČNOST DANA

Šefik Džaferović: Lažljivi štit dinastije

Ništa novo od starog obavještajca koji je uvijek služio kao pokrivač za kriminal dinastije Izetbegović

Džaferović: Bakirov fikus opet u akciji. Arhiv

Piše: M. Aš.

5.4.2021

Nakon što je branio SDA od očite odgovornosti za migrantsku krizu, stao na stranu ambasadora Pakistana i slagao da je s Pakistanom potpisan Sporazum o vraćanju pakistanskih ilegalnih migranata, javnost, bez trunke obraza, uvjeravao da imamo dovoljno vakcina za masovnu vakcinaciju i tako pokušao zaštititi Fadila Novalića od odgovornosti za nenabavljanje vakcina, čuvar Bakirove fotelje Šefik Džaferović ustao je jučer i u odbranu Bakira i Sebije.

Sada, kao kućni čuvar prijestolja, udara na medije koji raskrinkavaju slučajeve povećane smrtnosti na KCUS-u i daju prostora anesteziolozima koji upozoravaju na odgovornost Sebije Izetbegović za neadekvatno liječenje pacijenata koji boluju od COVID-19.

Ništa novo od starog obavještajca koji je uvijek služio kao pokrivač za kriminal dinastije Izetbegović.

Jer, inače, šta očekivati od Džaferovića, koji je nedavno izjavio da BiH ne kasni u imunizaciji, a Srbija je već vakcinisala više od 2.800.000 stanovnika, a BiH nema nijedne kupljene vakcine.

I ono što ima su sadaka-donacije, nedovoljne ni za dva posto ljudi. Džaferovića to ne brine, nego se okomio na medije i novinare koji ukazuju na propuste njegovih pajdaša.

Bakirov fikus u Predsjedništvu koji se apsolutno nizašta ozbiljno ne pita, osim što koristi državne resurse i službu Predsjedništva da brani neodbranjivo, tako se i zvanično pretvorio u portparola porodice Izetbegović.

Očigledno je da mora vraćati dug za fotelju u Predsjedništvu u koju su ga umetnuli.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.