LIČNOST DANA

Maja Kostović: Teži, ali časniji put

Odlučila da se za svoja prava pokuša izboriti na najradikalniji način - štrajkom glađu

Kostović: Već godinama traži posao. Avaz

A. Bajramović

11.4.2021

U danima dok bez vakcina obolijevaju i umiru, dok mnogi ostaju bez posla, a cijene rastu, građanin ove zemlje nema mnogo izbora, osim da trpi ili se pobuni. Fočanka Maja Kostović odlučila je da ne šuti i da se za svoja prava pokuša izboriti na najradikalniji način - štrajkom glađu. Po zanimanju je novinarka, dvije godine tražila je posao i nije ga birala, ali kada u rodnom gradu u tome nije uspjela, kad je porodica ostala bez ikakvih primanja, drugog izbora nije ni imala.

Nakon godina šutnje, Maja je tako postala prva stanovnica Foče koja se pobunila protiv dosadašnjeg načina upošljavanja, uglavnom stranački podobnih i ljudi bliskih vlasti. Ne očekuje niti želi milostinju, već da joj se omogući ono što u predizbornim kampanjama svi obećavaju - posao, kako bi živjela od vlastitog rada.

Dok se mnogi uklapaju u aršine, Maja je odabrala teži, ali časniji put. Rođena je 1980. godine u Foči. Tokom novinarske karijere, koju je započela još kao 15-godišnjakinja, radila je za beogradski “Sport”, ''Sport Avaz'', BH Radio 1, a bila je angažirana i kao portparol KK Spars i Košarkaškog saveza BiH. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.