LIČNOST DANA

Mujo Karahmet: Uvijek uz svoje Goražde

Iz Švedske, zajedno s prijateljima, u rodni grad uputio skupe lijekove za oboljele od COVID-19

Al. B.

Karahmet: Ljubav prema rodnom gradu

Foto: Avaz


Tri decenije provedene u Švedskoj nisu ugasile ljubav prema rodnom gradu niti potisnule uspomene na Omladinsku ulicu, Drinu i Goražde. Sjećanja na popularne dijelove rodnog grada kod Muje Karahmeta još su živa, a takvima ih održavaju posjete i stalno praćenje aktuelnih dešavanja u Goraždu i domovini. Nostalgiju donekle ublaži osjećaj da su Mujo i više od 160 humanih članova koje je s prijateljima okupio i danas korisni svom zavičaju te da su uvijek spremni olakšati svaku nevolju i vratiti nadu.

Nastojali su bolje opremiti sportske klubove, pomoći liječenje pojedinaca i socijalno ugrožene. Alarm da ponovo ustanu bio je posljednji val pandemije i vijesti da jedan broj oboljelih Goraždana nije u mogućnosti kupiti skupe lijekove potrebne u borbi s koronavirusom. U kratkom vremenu prikupili su značajna sredstva za Kantonalnu bolnicu, Covid ambulantu i izolatorij u Goraždu.

Iz komfora uređene zemlje, uprkos vlastitim obavezama, ali i troškovima, Mujo i njegovi prijatelji svakodnevno prate vijesti iz Goražda i prema potrebi reagiraju. Za to nemaju nikakvog drugog interesa osim ljubavi koju osjećaju prema gradu u kojem su rođeni i odrasli.

Više o temi Ličnost dana

LIČNOST DANA
Amar Osim: Od zvijezda do trnja
LIČNOST DANA
Fuad Halilović: Srce za oboljele
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na