KOMENTAR DANA

Prohujali s pandemijom

Veoma će brzo opći izbori. Ako ponovo pobijede oni kojima je važniji tal od vakcina, onda više nije do njih, već do nas

Svi znamo, ali šutimo i dopuštamo da nas prave budalama. Agencije

Piše: Edin Skokić

24.4.2021

Bosanskohercegovačkim vlastima je dan više u postupku nabavke vakcina apsolutno nebitan, ali nekome kome život zavisi od imunizacije jedan sat traje kao čitava decenija. Prohujala je s respiratorima, izbornom kampanjom, lažima i prevarama čitava godina pandemije koronavirusa.

Dok se susjedi i komšije masovno imuniziraju, taj proces u BiH zavisi od donacija. No, to nije prepreka za ispiranje pameti bh. građanima o online prijavama, putevima imunizacije i kojekakvim nebitnim stvarima.

Nema građanina BiH koji za života nije primio barem jednu vakcinu. Nema ga! Svi znamo da postupak traje 10-15 sekundi i da se u jednom danu može vakcinisati cijeli jedan grad. Svi znamo, ali šutimo i dopuštamo da nas prave budalama.


Edin Skokić. Avaz

Budalaštinama troše vrijeme i pokušavaju opravdati svoju nesposobnost u postupku nabavke vakcina. U međuvremenu su srozali i ono malo ugleda države i poistovjetili nas sa zaboravljenim afričkim plemenima.

Naučili smo živjeti s pandemijom. Možemo li poslije pandemije živjeti s nesposobnim, samodopadljivim i samo sebi bitnim političarima? U demokratskim državama ovakva vlast bi davno bila pometena, a mnogi bi već odgovarali zbog počinjenog krivičnog djela protiv zdravlja ljudi, jer među preminulima od koronavirusa veliki je broj onih koji su žrtva korumpiranog političkog i nepotističkog zdravstvenog sistema.

Građani biraju vlast. Poslije pandemije veoma će brzo opći izbori. Ako ponovo pobijede oni koji su između vašeg zdravlja i talova u postupku nabavke medicinske opreme i vakcina izabrali ovo drugo, onda, fakat, više nije do njih, već do nas.


Vezane vijesti
Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.