LIČNOST DANA

Novak Đoković: Naš istinski prijatelj

Njegovi dolasci u zemlju s bezbroj problema itekako su važni za njenu promociju

Al. B.

Đoković: Najbolji teniser svijeta ponovo u BiH

Foto: Avaz


Da prethodnih puta u BiH nije bio slučajno, najbolji teniser svijeta potvrdio je i novim dolaskom u našu zemlju, u Arheološki park “Bosanska piramida Sunca” u Visokom, ali i u Sarajevo i na olimpijski Igman.

Za samo godinu, kroz tri posjete našoj zemlji, prvenstveno svom prijatelju Semiru Osmanagiću, Novak Đoković odaslao je poruke čijeg značaja, čini se, još nismo dovoljno svjesni. Prvi put je u Visokom bio s roditeljima, drugi sa suprugom, a ovaj put bračnom paru Novaku i Jeleni pridružila su se i djeca Stefan i Tara.

- Trudim se da širim dobru riječ i promovišem Arheološki park sa Semirom na čelu - jednostavno je pojasnio Đoković.

On se tako svrstao na listu prijatelja kakvih BiH nema mnogo. Njegovi dolasci u zemlju s bezbroj problema itekako su važni za njenu promociju, posebno kada je riječ o turističkim potencijalima koji su svijetu uglavnom nepoznati, ali su i dokaz da pažnju javnosti, domaćih, regionalnih i svjetskih medija ne moraju uvijek privlačiti naše svađe, podjele i prijetnje.

Dokaz su i da prijateljstvo, kakvo nehotice promoviraju Novak i Semir, može donijeti neku novu, pozitivnu energiju u decenijama mržnjom kontaminirani javni prostor na Balkanu.

Više o temi Ličnost dana

LIČNOST DANA
Ivica Obrvan: Trasirao put na Euro
LIČNOST DANA
Vojin Mijatović: Naklon žrtvama
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na