LIČNOST DANA

Vedad Ibišević: Veliko srce Vedatora

Donirao novac za pomoć stanovnicima BiH i Palestine

Ibišević: Veliki sportista, a još veći čovjek. Avaz

Piše: Al. B.

9.5.2021

U danima kada se ruke pružaju, a srca postaju mekša, Vlaseničanin Vedad Ibišević, bivši reprezentativac i golgeter koji zauzima posebno mjesto u historiji bh. nogometa, naciju je potaknuo na akciju i razmišljanje. Veliki sportista, a još veći čovjek, donirao je 20.000 eura za pomoć stanovnicima BiH i Palestine, a sredstva će biti realizirana kroz akcije Udruženja “Pomozi.ba”, koje je po svom humanitarnom radu poznato u svakom kutku ove zemlje.

Plemenito srce našeg Vedatora zakucalo je jače pred tužnim vijestima nesretnih ljudi iz dvije države. Svoju odluku pokušao je skriti od javnosti, ali vijest je procurila iz Udruženja, kako bi možda i druge motivirala da učine neko dobro djelo. 

Ibišević je poznat po svom humanitarnom angažmanu, jer je pomagao pojedince, sportske klubove, izdvajao novac za izbjeglice, cijelu godišnju plaću u klubu za koji je igrao donirao je u humanitarne svrhe… Osim na golovima kojima nas je radovao i modricama koje je nosio sa stadiona, zahvalni smo mu i zbog toga što mladi u BiH imaju od koga učiti kako se postaje veliki.




Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.